Kuka minä olen?

Olen Mirja Janhu , koulutukseltani sosionomi AMK sekä perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotteinen) sekä paripsykoterapeutti. Olen myös neuropsykiatrinen valmentaja ja VigMLL-videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaaja. Minulla on myös eläinavusteisen terapeutin pätevyys (Animal Assisted Therapy,AAT).

Olen toiminut 15 vuotta lastensuojelutyössä, joista viimeiset 10 vuotta perhekuntoutuksessa. Olen urani aikana auttanut niin yksilöitä, perheitä kuin parejakin. Olen tavannut työssäni eri-ikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan ja tehnyt työtä niin vauva- kuin teiniperheidenkin kanssa. Olen juuri aloittanut päätyöni sijoitettujen lasten vastaanottoyksikössä. Työhöni kuuluu työskentely lapsen ja perheen kanssa.

Olen erityisen kiinnostunut eri-ikäisten henkilöiden mielen hyvinvoinnista. Traumakokemuksien läpi käyminen asiakkaan kanssa ja siihen liittyvien oireiden lievittäminen terapian keinoin on lähellä sydäntäni. Minua kiinnostaa myös asiakkaat, joilla on elämää häiritseviä oireita, kuten paniikkihäiriö, dissosiaatio, ahdistus, epävakaa persoonallisuuden häiriö tai masennus. Menneisyyden traumakokemukset voivat kahlita elämämme suuntaa niin ihmissuhteissa, työkyvyn suhteen kuin arjesta selviytymisessä. Perheterapiassa huomioin jokaisen perheenjäsenen niin, että kaikki kokevat tulevansa kuulluiksi. Minulla on kokemusta hyvin eri ikäisten kanssa työskentelystä. Uskon, että terapialla voidaan saavuttaa elämänlaadun paranemista. Terapiaan voi tulla myös ilman oiretta tai diagnoosia. Olen innolla jakamassa asiakkaan matkaa, olipa terapiaan hakeutumisessa mikä syy tahansa!

Terapiasuuntaukseni on integratiivinen terapia. Tämä tarkoittaa eri teorioiden ja tekniikoiden hyödyntämistä asiakkaan tarpeista riippuen. Erilaiset lapsuuden kiintymyssuhteen vauriot nousevat monesti esiin asiakkaan menneisyysmatkalla. Uskon kuitenkin vahvasti tiedostamisen korjaavaan voimaan ja siihen, että menneisyyden kahleista voi vapautua.

Eläimet ovat kuuluuneet arkeeni lähes aina. Viimeksi perheeseemme saimme terapiakoira Alman, joka rakastaa eri-ikiäisiä ihmisiä. Alma osallistuu asiakkaan niin halutessa myös psykoterapiatapaamisiin.

Mitä muuta olen, kuin terapeutti? Olen kolmen aikuisen ja yhden kotona asuvan teinipojan äiti. Olen myös puoliso miehelleni, jonka kanssa meillä on yhteinen harrastus. Rakastamme mökkeilyä ja eräilyä. Vähintään kerran vuodessa on päästävä pohjoisimpaan lappiin erämaamaisemiin. Luonto on "kirkkoni" ja eläimet arkeni ilostuttajia.

Ota rohkeasti yhteyttä pienimmässäkin kysymyksessäsi, pohditaan yhdessä, olisinko minä juuri etsimäsi terapeutti!