Kuka minä olen?

Olen Mirja Janhu , koulutukseltani sosionomi AMK sekä perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotteinen) sekä paripsykoterapeutti. Olen myös neuropsykiatrinen valmentaja ja VigMLL-videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaaja. Minulla on myös eläinavusteisen terapeutin pätevyys (Animal Assisted Therapy AAT). Olen parhaillaan aloittamassa myös taideterapiaopintoja.

Olen toiminut yli 15 vuotta niin pariskuntien kuin perheidenkin kanssa. Olen tavannut työssäni eri-ikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan ja tehnyt työtä niin vauva- kuin teiniperheidenkin kanssa. Tällä hetkellä työskentelen työ- ja toimintakykykuntoutuksen palvelupäällikkönä kokopäiväiväisesti. Tapaan työssäni perheterapeuttina LAKU-perhekuntoutuksen perheitä. Laku-kuntoutus on perheille, jossa on erityislapsi esimerkiksi Adhd-diagnoosilla. Psykoterapia Horisontissa on oma toiminimeni, jolle minulla on aikaa iltaisin tai viikonloppuisin.

Olen erityisen kiinnostunut eri-ikäisten henkilöiden mielen hyvinvoinnista. Traumakokemuksien läpi käyminen asiakkaan kanssa ja siihen liittyvien oireiden lievittäminen on myös lähellä sydäntäni. Menneisyyden traumakokemukset voivat kahlita elämämme suuntaa niin perheessä, parisuhteessa ja muissa ihmissuhteissa, työkyvyn suhteen kuin arjesta selviytymisessä.

Perheterapiassa huomioin jokaisen perheenjäsenen niin, että kaikki kokevat tulevansa kuulluiksi. Minulla on kokemusta hyvin eri ikäisten kanssa työskentelystä.

Tällä hetkellä teen "suurella sydämen palolla" työtä pariskuntien kanssa. Olen saanut lisäopintoja eri pariterapeuttisista menetelmistä ja koen pariterapian vahvasti kiinnostavaksi työksi. Kela on hiljattain lisäopintojen myötä myöntänyt minulle oikeuden KELA:n palveluntuottajaksi myös pariterapian osalta. Minulle on tervetulleita kaikki kumppaneiksi itseään kutsuvat seksuaaliseen suuntaukseen katsomatta.

Uskon, että terapialla voidaan saavuttaa elämänlaadun paranemista. Terapiaan voi tulla myös ilman oiretta tai diagnoosia. Olen innolla jakamassa asiakkaan matkaa, olipa terapiaan hakeutumisessa mikä syy tahansa!

Terapiasuuntaukseni on integratiivinen terapia. Tämä tarkoittaa eri teorioiden ja tekniikoiden hyödyntämistä asiakkaan tarpeista riippuen. Erilaiset lapsuuden kiintymyssuhteen vauriot nousevat monesti esiin asiakkaan menneisyysmatkalla. Uskon kuitenkin vahvasti tiedostamisen korjaavaan voimaan ja siihen, että menneisyyden kahleista voi vapautua. Kaikista suuntauksista riippumatta olen kaikelle avoin, aidosti läsnäoleva ja välittävä terapeutti.

Eläimet ovat kuuluneet arkeeni lähes aina. Viimeksi perheeseemme saimme terapiakoira Alman, joka rakastaa eri-ikiäisiä ihmisiä. Joskus Alma saattaa myös etätapaamisilla vilahtaa ruudussa.

Mitä muuta olen, kuin terapeutti? Olen kolmen aikuisen ja yhden kotona asuvan teinipojan äiti. Olen myös puoliso miehelleni, jonka kanssa meillä on yhteinen harrastus. Rakastamme mökkeilyä ja eräilyä. Vähintään kerran vuodessa on päästävä pohjoisimpaan lappiin erämaamaisemiin. Luonto on "kirkkoni" ja eläimet arkeni ilostuttajia.

Ota rohkeasti yhteyttä pienimmässäkin kysymyksessäsi, pohditaan yhdessä, olisinko minä juuri etsimäsi terapeutti!