Kuka minä olen?

Olen Mirja Janhu , koulutukseltani sosionomi AMK sekä perhepsykoterapeutti (kriisi- ja traumapainotteinen) sekä paripsykoterapeutti. Valmistuin viime vuonna myös ratkaisukeskeisekai kuvataidepsykoterapeutiksi. Olen myös neuropsykiatrinen valmentaja ja VigMLL-videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaaja. Minulla on myös eläinavusteisen terapeutin pätevyys (Animal Assisted Therapy AAT).

Olen tehnyt kuntouttavaa työtä yli 20 vuotta niin pariskuntien kuin perheidenkin kanssa. Olen tavannut työssäni eri-ikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan ja tehnyt työtä niin vauva- kuin teiniperheidenkin parissa. Työkokemukseni on karttunut pitkälti lastensuojelun kuntouttavasta työstä. Olen tehnyt myös Laku-perhekuntoutusta, jossa ollaan neuropsykiatristen erityispiirteiden äärellä. Psykoterapiaa olen tehnyt omalla toiminimellä kolme vuotta.

Olen erityisen kiinnostunut eri-ikäisten henkilöiden mielen hyvinvoinnista. Traumakokemuksien läpi käyminen asiakkaan kanssa ja siihen liittyvien oireiden lievittäminen on myös lähellä sydäntäni. Menneisyyden traumakokemukset voivat kahlita elämämme suuntaa niin perheessä, parisuhteessa ja muissa ihmissuhteissa, työkyvyn suhteen kuin arjesta selviytymisessä.

Erilaiset lapsuuden kiintymyssuhteen vauriot nousevat monesti esiin asiakkaan menneisyysmatkalla. Uskon kuitenkin vahvasti tiedostamisen korjaavaan voimaan ja siihen, että menneisyyden kahleista voi vapautua. Myös erilaiset perheen tai parisuhteen vuorovaikutuksen pulmat ovat usein terapiaan hakeutumisen syynä. Olen käyttänyt työssäni erilaisten vuorovaikutukseen liittyvien pulmien hoitamiseen videoavusteista vuorovaikutuksen ohjausta.

Uskon, että terapialla voidaan saavuttaa elämänlaadun paranemista. Terapiaan voi tulla myös ilman oiretta tai diagnoosia. Olen innolla jakamassa asiakkaan matkaa, olipa terapiaan hakeutumisessa mikä syy tahansa!

Terapiasuuntaukseni on integratiivinen terapia. Tämä tarkoittaa eri teorioiden ja tekniikoiden hyödyntämistä asiakkaan tarpeista riippuen. Kaikista suuntauksista riippumatta olen kaikelle avoin, aidosti läsnäoleva ja välittävä terapeutti.

Eläimet ovat kuuluneet arkeeni lähes aina. Perheeseemme kuuluu kissa ja kolme koiraa. Kaksi koiristamme, Alma ja Nasu, toimivat eläinavusteisessa terapiatyössä innokkaasti. Usein koira voi olla mukanani myös muissa terapiatapaamisissa.

Mitä muuta olen, kuin terapeutti? Olen neljän aikuisen lapsen äiti ja tuore isoäiti. Olen myös puoliso miehelleni, jonka kanssa meillä on yhteinen harrastus. Rakastamme mökkeilyä ja eräilyä. Vähintään kerran vuodessa on päästävä pohjoisimpaan lappiin erämaamaisemiin. Luonto on "kirkkoni" ja eläimet arkeni ilostuttajia.

Ota rohkeasti yhteyttä pienimmässäkin kysymyksessäsi, pohditaan yhdessä, olisinko minä juuri etsimäsi terapeutti!